Російські окупанти стягують танки до лінії розмежування на Донбасі - СЦКК

Російські окупанти стягують танки до лінії розмежування на Донбасі - СЦКК

Укрінформ
Збройні формування Росії продовжують зосереджувати танки і артилерію поблизу лінії розмежування сторін на Донбасі.

Про це з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“Українська сторона СЦКК інформує, що збройні формування РФ, незважаючи на домовленості щодо відведення озброєння, активно нарощують кількість військової техніки поблизу лінії розмежування”, - йдеться в повідомленні.

Так, спостерігачі фіксують численні факти переміщення військової техніки за межами виділених місць зберігання озброєння, а також ведення робіт з облаштування позицій у непідконтрольних урядові України районах. Також зафіксовано переміщення значної кількості броньованої техніки (БМП, БТР) та особового складу збройних формувань РФ. Спостерігається ведення збройними формуваннями РФ інженерних робіт з облаштування та удосконалення позицій у займаних ними районах, підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Дрон ОБСЄ знайшов 30 танків бойовиків біля Луганська

СЦКК розцінює вказані заходи, що здійснюються окупантами всупереч всім домовленостям та зобов’язанням щодо розмежування сторін і відведення бойової техніки, як ознаку підготовки збройних формувань РФ до активних дій з метою подальшого загострення ситуації на лінії зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-