На Луганщині поліцейські затримали бойовика НЗФ

На Луганщині поліцейські затримали бойовика НЗФ

Укрінформ
Оперативники викрили та затримали 40-річного мешканця м. Довжанська (колишнє м. Свердловськ), який, згідно з базами даних, перебував у розшуку як бойовик НЗФ «ЛНР».

Інформацію про затримання оприлюднила на своїй сторінці у Facebook начальник Відділу комунікації поліції Луганської області Тетяна Погукай.

«Чоловік розповів поліцейським, що у лютому 2015 року, через відсутність грошей він вступив до батальйону «РИМ» НЗФ «ЛНР» на посаду чергового комендатури. На чергування чоловік заступав у камуфльованому одязі з автоматом Калашникова. В обов’язки затриманого входили прийом звернень громадян та направлення патрулів НЗФ на виклики», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Білорусь не надала дані своїх “вагнерівців”, що воюють на Донбасі — СБУ

Під час служби чоловік неодноразово був свідком того, як «поліцейські ЛНР» доставляли «правопорушників» до комендатури, де били, вимагали гроші, «віджимали» автотранспорт, квартири та будинки. За свою роботу він отримував зарплатню у розмірі 7000 російських рублів.

Під час перебування у лавах НЗФ затриманий також супроводжував вантажівки зі зброєю від кордону з РФ до бази батальйону бойовиків. На початку квітня 2015 року чоловік перестав виходити на «чергування» через свій конфлікт із керівництвом батальйону.

Читайте також: Бойовик орендував гараж у Маріуполі, де зберігав вибухівку

Інформація за даним фактом внесена до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-