Білорусь не надала дані своїх “вагнерівців”, що воюють на Донбасі — СБУ

Білорусь не надала дані своїх “вагнерівців”, що воюють на Донбасі — СБУ

Укрінформ
СБУ не отримувала від Білорусі інформацію щодо притягнення до відповідальності найманців цієї країни, які воюють у ПВК "Вагнер" і були виявлені українською стороною.

Про це на брифінгу поінформував керівник апарату голови СБ України Ігор Гуськов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спецслужбам Білорусі наприкінці 2017 року була передана інформація стосовно 5 осіб ПВК "Вагнер". Зараз ми передаємо стосовно 6 осіб. Крім цього, білорусам була передана інформація щодо громадян Білорусі, які беруть участь у незаконних збройних формуваннях на території Донбасу. Є інформація, що білоруська влада вживає відповідних заходів, але такого, як продемонстрували спецслужби Молдови, з конкретними цифрами - немає від білоруської сторони", - сказав Гуськов.

Читайте також: ПВК “Вагнер” свідомо комплектували засудженими за тяжкі злочини — СБУ

Гуськов повідомив, що служба безпеки Молдови встановила особи щонайменше 56 молдавських громадян, які вступили до лав бойовиків самопроголошених республік Донбасу. На сьогодні 18 із 56 громадян Молдови затримані, 15 із них уже засуджені.

Як повідомлялося, СБУ встановила участь у ПВК «Вагнер» одинадцяти громадян Республіки Білорусь, з яких 6 брали участь у так званому пригожинському наступі, чотирьох представників Республіки Молдова, двох громадян Республіки Казахстан, по одному – з Вірменії та Узбекистану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-