Готуватися до повернення окупованого Донбасу треба вже зараз - МВС

Готуватися до повернення окупованого Донбасу треба вже зараз - МВС

Укрінформ
Усі підрозділи МВС готуються до відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях. 

Про це сьогодні заявив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян під час засідання колегії Адміністрації Державної прикордонної служби, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ. 

"Нещодавно міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував Стратегію відновлення цілісності України та деокупації Донбасу "Механізм малих кроків". Ми пропонуємо повну реінтеграцію Донбасу в економічний, правовий і гуманітарний простір України. На Держприкордонслужбу покладається значна кількість роботи і відповідальність за відновлення держкордону", - зазначив Троян.

Окрему увагу заступник міністра звернув на створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС.

"Як ви знаєте, до кінця цього року ми вже отримаємо перші чотири вертольоти. Держприкордонслужба повинна активно готуватися до отримання машин. Основними завданнями авіаційного прикордонного підрозділу стануть: цілодобовий повітряний моніторинг держкордону та оперативне реагування на його порушення; дистанційний контроль за локальними ділянками кордону в режимі реального часу; ведення десантно-штурмових дій для боротьби з протиправною діяльністю на кордоні",  - сказав він.

Троян також додав, що ДПСУ отримає вертольоти типу Н125 та Н225 компанії Airbus.

Читайте також: Українці сказали, що треба для миру на Донбасі

Під час засідання також були відзначені кращі працівники Державної прикордонної служби. Їм вручили грамоти Адміністрації Президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів, відзнаки МВС та відомчі нагороди ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-