Українці сказали, що треба для миру на Донбасі

Українці сказали, що треба для миру на Донбасі

Опитування
Укрінформ
Третина українців вважають, що для встановлення миру на Донбасі слід посилити міжнародні санкції та тиск міжнародних структур на РФ.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" ім. І.Кучеріва, проведеного спільно з соціологічною службою Центру Разумкова та оприлюдненого в Укрінформі.

30,6% респондентів вважають налагодження умов життя на підконтрольних Україні територіях Донбасу ще одним дієвим механізмом відновлення миру. Водночас 14,2% опитаних виступають за відновлення контролю України над "ДНР" і "ЛНР" військовою силою задля відновлення миру.

Окрім того, 13% респондентів вважають, що миру сприятиме проведення законних виборів на територіях, контрольованих "ДНР" і "ЛНР", і майже стільки ж опитаних - 12,9% вважають, що для досягнення миру необхідно надати "ЛНР" та "ДНР" особливого статусу в межах України.

Разом із цим прихильниками відокремлення територій, зайнятих "ЛНР" та "ДНР" від України задля миру на Донбасі виступають  9,8%.

7,2% вважають, що слід амністувати всіх тих, хто брав участь у бойових діях на Донбасі, 7,1% вважають необхідним припинення фінансування територій в частині виплат заробітних плат і пенсій, зайнятих "ЛНР" та "ДНР".

Читайте також: Більше половини українців підтримують введення миротворців на Донбас

Також 6,6% вважають, що слід відмовитись від перспективи членства в НАТО, щоб на Донбасі встановився мир.

Опитування проводилося з 19 по 25 травня в усіх регіонах за винятком Криму та окупованих територій Луганської і Донецької областей. Опитано було 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-