У Троїцькому відкрили відновлений військовими міст

У Троїцькому відкрили відновлений військовими міст

Фото
Укрінформ
У населеному пункті Троїцьке, що на Луганщині відбулося відкриття мосту через річку Луганка.

Про це йдеться у повідомленні ООС.

"Зазначений міст було відбудовано завдяки злагодженій системі координації дій всіх військових структур та військово-цивільних адміністрацій", - йдеться у повідомленні.

Відкрито міст у прифронтовому Троїцькому/ Фото Олексія Ковальова

Зазначається, що серед пріоритетів спільної роботи Об'єднаних Сил та органів державної влади є відновлення та розбудова зруйнованої під час бойових дій інфраструктури, в першу чергу критично важливих об'єктів. Відповідні заходи фінансуються із обласних та державних бюджетів, а для їх реалізації залучаються окремі підрозділи зі складу Об'єднаних сил, в даному випадку - Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України.

У ЛОВЦА наголосили, що відновлений міст знаходиться на автодорозі загального користування місцевого значення О131201 КПП «Танюшівка» - Старобільськ - Бахмут (Комишуваха - Попасна - Мирон ГРЕС) - єдиному асфальтованому шляху, який з'єднує с. Троїцьке з населеними пунктами Луганської області, підконтрольними українській владі.

«За 2 роки ми планували відновити 6 мостів та шляхопроводів, пошкоджених у результаті бойових дій. Сьогодні ми відкрили п'ятий міст, вже розпочато роботи на останньому шляхопроводі - поблизу Попасної. Спільно з командуванням Об'єднаних сил ми плідно працюємо над відновленням зруйнованої інфраструктури», - прокоментував відкриття керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Читайте також: У Луганській області мають вдвічі скоротити кількість блокпостів на дорогах

Вартість ремонтних робіт склала 9,471 млн грн. Кошторисна вартість проекту - 10,125 млн грн. Довжина мосту - 49 м.

Виконавцями робіт стали підрозділи Держспецтрансслужби, зокрема 19 окремий мостовий загін 26 об'єднаного загону. Будівельні роботи з відновлення мостового переходу тривали з серпня 2017 року по червень 2018 року. Складність виконання робіт полягала в безпосередній близькості об'єкту до лінії розмежування.

Це вже другий міст на Луганщині, у відновленні якого взяли участь військові. Нагадаємо, в жовтні 2017 року силами цього ж підрозділу було відбудовано автомобільний міст через р. Сіверський Донець, що з'єднує Лисичанськ та Рубіжне.

В урочистостях взяли участь командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко, голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков, представники органів державної влади, місцевого самоврядування та військовослужбовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-