На Донбасі бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ

На Донбасі бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ

Укрінформ
Безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ обстріляли під Донецьком із зенітно-ракетного комплексу з непідконтрольної урядові України території.

Про це йдеться в оперативному звіті СММ ОБСЄ.

Згідно з повідомленням, 15 червня о 05:06 безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії, який пролітав над н. п. Бетманове (колишній Красний Партизан, непідконтрольний урядові), спочатку зафіксував конденсаційний слід від ракети, балістична траєкторія польоту якої проходила істотно нижче висоти, на якій пролітав БПЛА.

"Відразу ж після цього БПЛА виявив зенітно-ракетний комплекс (ЗРК; 9K33 «Оса»), розміщений із порушенням ліній відведення на відстані близько 2 км на північний захід від н. п. Пантелеймонівка (непідконтрольний урядові, 26 км на північний схід від Донецька) і приблизно за 4 км на північний схід від району польоту БПЛА. Водночас було зафіксовано, як із ЗРК в напрямку безпілотника була випущена друга ракета, балістична траєкторія польоту якої також проходила істотно нижче висоти, на якій пролітав БПЛА", - інформують в СММ.

Приблизно через три хвилини безпілотник зафіксував, імовірно, зенітну установку (ЗУ-23, 23 мм), розміщену поблизу ЗРК, з якої було також здійснено кілька пострілів у напрямку БПЛА.

Читайте також: На Донбасі бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ

За оцінкою СММ, вогонь вівся саме по БПЛА, однак літальний апарат повернувся на базу неушкодженим.

Також зазначається: "Перед польотом ретранслятор безпілотника було перевірено, і на момент інциденту він перебував у робочому стані. Раніше СММ в установленому порядку також повідомила про політ БПЛА в цьому секторі". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-