Спецдоповідач ООН відвідав чотирьох заручників в окупованій Макіївці

Спецдоповідач ООН відвідав чотирьох заручників в окупованій Макіївці

Укрінформ
Спеціальний доповідач ООН Нільс Мельцер розповів, що відвідав у колонії окупованої Макіївки чотирьох українських заручників, яких мали обміняти наприкінці грудня 2017 року.

Як повідомляє "Громадське", в СІЗО №5 він відвідав полонених українських військових Олександра Корінькова, Сергія Глондаря, Богдана Пантюшенка та цивільного громадянина Романа Твердого.

«Вони спілкуються з родинами, але дуже рідко. Вони рідко мають можливість отримати листа чи відповісти. Це найбільша проблема. Щодо фізичного стану — вони мають їжу, не скаржаться на проблеми зі здоров’ям. Також полонені у стабільному емоційному стані», - сказав спецдоповідач ООН з питань катувань та жорстокого поводження у ефірі "Громадське. Схід".

Читайте також: Спецдоповідач ООН розповів про атмосферу страху у в'язницях "Л/ДНР"

За його словами, на українських заручників тисне той фактор, що вони не знають дати, коли можуть бути звільнені з полону.

Танкіст Пантюшенко потрапив у полон до бойовиків у січні 2015 року, спецпризначенці Коріньков і Глондар - у лютому того ж року.

27 грудня 2017 року на підконтрольну уряду територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-