На Донбас 40 тисяч миротворців ООН не зайдуть одночасно - Аваков

На Донбас 40 тисяч миротворців ООН не зайдуть одночасно - Аваков

Укрінформ
Повернення окупованих територій найімовірніше відбуватиметься в рамках поліцейської операції, без застосування Збройних сил.

Про це на ІХ Національному експертному форумі у Києві заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли ми говоримо, що ми повернемо свої окуповані території, це звісно, дуже непростий процес і не військова операція. Це складна операція, яка складається з кількох компонент, насамперед комунікаційної, інформаційної, технічно це найімовірніше буде поліцейська операція, без застосування військових сил”, - сказав Аваков.

За його словами, те, як можна бути готовими до такого механізму, обговорювалося і в Міністерстві внутрішніх справ, і в РНБО, “звідси пропонується один із варіантів — механізм “малих кроків”, який пропонується вибудувати в той момент, коли всі сторони, які беруть участь у вирішенні цього конфлікту, зрозуміють, що можна йти вперед, коли миротворці перетворяться з просторікувань на реальну силу, яку можна буде використовувати”.

Читайте також: Миротворча місія ООН має бути розміщена по всій зоні конфлікту - Гройсман

За його словами, цей механізм пропонує не введення 40 тисяч миротворців одночасно.

“Цей механізм пропонує не введення 40 тисяч миротворців одночасно, так як я розумію, 40 тисяч миротворців — це ціла армія і не так легко її реалізувати, а скажемо 2 тис. миротворців”, - уточнив міністр.

Раніше Аваков заявив, що сумнівається в можливості реінтеграції відразу всієї території окупованого Донбасу і пропонує повертати її через "тактику дрібних кроків".

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю журналістам BBC News Україна заявив, що чисельність миротворчої місії ООН на Донбасі може становити від 10 до 40 тисяч залежно від поставлених цілей - підтримання миру чи примушування до миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-