Затоплення шахт в ОРДЛО дістається копалень на підконтрольній території - Тука

Затоплення шахт в ОРДЛО дістається копалень на підконтрольній території - Тука

Укрінформ
Затоплення шахт на окупованій території Донецької та Луганської областей позначиться на шахтах, розташованих на підконтрольній українській владі території.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Процес затоплення шахт починається на окупованій території і поступово дістається шахт, які розташовані на контрольованій урядом території", - зазначив він.

Тука додав, що об'єм шахтних вод, що надходять в шахту "Золоте" на контрольованій урядом України території, становить 940 тонн на годину.

"Для того, щоб збільшити потужності водовідведення, урядом виділено 131 млн грн на закупівлю обладнання і проведення робіт. Додаткове водовідведення потребує наявності 6 спеціальних насосів. Вага одного становить біля 10 тонн", - додав чиновник.

Раніше МінТОТ повідомляло, що на шахті "Золоте", яка входить до структури ДП "Первомайськвугілля", стався прорив шахтних вод, в результаті чого приплив води збільшився до двох тисяч кубометрів на годину. У результаті події було припинено роботи з видобутку вугілля та зупинено проходження гірничих виробок.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Тука заявив, що якщо з підтоплених шахт Донбасу не відкачуватимуть воду, це може призвести до підтоплення територій, просідання грунтів та отруєння води.

Читайте також: Тука пояснив, чим може закінчитись зупинка відкачування води з шахт на Донбасі

Кабінет міністрів 25 квітня ухвалив рішення про виділення 131 млн грн з резервного фонду бюджету на здійснення першочергових заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру через затоплення шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області, у зв'язку із припиненням відкачування шахтних вод з шахт, розташованих на окупованій частині території Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-