Бойовики

Бойовики "прочесують" окупований Донбас у пошуках новобранців

Укрінформ
Окупаційними адміністраціями на Сході України вживаються додаткові заходи щодо прискорення доукомплектування військових підрозділів за рахунок так званих “резервістів”, для пошуку і затримання яких залучено підрозділи так званих “військової комендатури” та “поліції”.

Такі дані військової розвідки під час брифінгу у середу навів речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, окупаційними адміністраціями вживаються додаткові заходи щодо прискорення доукомплектування підрозділів російських окупаційних військ. Основною категорією для забезпечення екстреного поповнення підрозділів так званого 1 армійського корпусу визначено так званих “резервістів" — мешканців тимчасово окупованих територій, які протягом цього року проходили примусову військову підготовку. При цьому, у зв’язку із значною кількістю осіб, які не бажають проходити військову службу, у тому числі з числа “резервістів”, залучено для їх пошуку і затримання підрозділи “військової комендатури” та “поліції”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики порушили "тишу" біля Станиці та зірвали розведення сил

За даними ГУР, затриманих “резервістів”, які відмовляються від призову, звинувачують у “державній зраді” з метою притягнення до кримінальної відповідальності.

“Водночас командирам підрозділів російських окупаційних військ заборонено приймати рапорти на звільнення зі служби так званих "військовослужбовців” з числа місцевих мешканців, за виключенням випадків каліцтва”, - повідомив Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-