В ООН стурбовані загостренням на Донбасі із застосуванням важкого озброєння

В ООН стурбовані загостренням на Донбасі із застосуванням важкого озброєння

Укрінформ
ООН занепокоєна погіршенням ситуації на сході України за останні кілька тижнів, у тому числі масованим застосуванням забороненого Мінськими угодами важкого озброєння.

Про це заявив на брифінгу в Нью-Йорку у вівторок прес-секретар ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє Центр новин ООН.

"З початку травня ситуація на сході України погіршилася: почастішали інциденти з використанням мінометів і важкої артилерії. Тільки за останні 24 години обстрілу зазнали 26 населених пунктів по обидві боки лінії зіткнення", - заявив Дюжаррік з посиланням на гуманітарних співробітників на місцях.

Читайте також: ОБСЕ: Поблизу спостерігачів на Донбасі стався обстріл

В результаті обстрілу "пошкоджені системи газо- та електропостачання щонайменше в трьох населених пунктах уздовж лінії зіткнення". За даними ООН, більше десяти тисяч сімей в цих районах залишилися без світла та газу.

Читайте також: Сайдік закликає припинити бойові дії на Донбасі

При цьому офіційний представник ООН висловив стурбованість у зв'язку з припиненням роботи Донецької фільтрувальної станції, внаслідок чого перебої з водопостачанням відчувають 345 тисяч осіб.

"Ця станція торік зазнала нападів вісім разів", - нагадав прес-секретар ООН.

Він також повідомив, що запаси води в Авдіївці Донецької області майже вичерпані.

Читайте також: Донецькій фільтрувальній дали електрику

"Сьогодні наші гуманітарні партнери почали постачати воду в Авдіївку", - сказав Дюжаррік. Він підкреслив, що сторони конфлікту повинні уникати нападів на об'єкти цивільної інфраструктури та їх персонал, нагадавши, що умисні дії, спрямовані на руйнування системи водопостачання, є порушенням Міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-