Сайдік закликає припинити бойові дії на Донбасі

Сайдік закликає припинити бойові дії на Донбасі

Укрінформ
Спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартін Сайдік закликав до припинення бойових дій на сході України.

Про це йдеться у заяві посла.

"Нещодавній сплеск бойової активності на лінії зіткнення на сході України приводить до великих жертв і руйнувань. Це ставить під загрозу істотну місцеву інфраструктуру, таку як водопостачання, від чого залежать основні потреби сотень тисяч людей. Я наполегливо закликаю сторони негайно припинити бойові дії відповідно до їх попередніх публічних зобов'язань і зробити все можливе для захисту цивільного населення, забезпечення ремонту і безперебійної роботи цивільної інфраструктури і сприяння найважливішій роботі Спеціальної моніторингової місії", - йдеться у заяві.

Читайте також: Мінська група проведе наступне засідання 30 травня

Як повідомлялося, з півночі 22 травня бойовики ОРДЛО вже здійснили понад 10 прицільних обстрілів позицій Об'єднаних сил. Бойовики вели провокаційний обстріл в районі Троїцкого, Новозванівки, Павлополя, Гнутового, Водяного, Широкиного, Невельського і Мар‘їнки. 

Окрім того, раніше сьогодні українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування (СЦКК) поінформувала, що НВФ продовжують цинічно обстрілювати житловий сектор населених пунктів, розташованих поблизу лінії розмежування з озброєння, застосування якого заборонено Мінськими домовленостями. Задокументовано, зокрема, пряме попадання боєприпасів у приватний будинок і господарську споруду у н.п. Зайцеве, внаслідок чого осколкове поранення дістав один цивільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-