Росія риє окопи на своєму кордоні із окупованим Донбасом - розвідка

Росія риє окопи на своєму кордоні із окупованим Донбасом - розвідка

Укрінформ
Російські окупаційні адміністрації посилюють заходи контролю за переміщенням мешканців тимчасово окупованих територій сходу України з метою недопущення їх масового виїзду на територію РФ та відтоку мобілізаційного ресурсу.

 Про це поінформував на брифінгу в четвер речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З метою недопущення масового виїзду на територію РФ та відтоку мобілізаційного ресурсу в Ростовській області РФ упродовж квітня-травня  здійснюються заходи з інженерного обладнання кордону з Україною на пунктах пропуску, та посилення, а в окремих місцях поновлення, дротових загороджень. На сьогодні в районі пунктів пропуску «Довжанськ», «Вознесенівка» та «Гуково» силами підрозділів інженерних військ РФ ведуться фортифікаційні роботи з обладнання оборонних позицій (окопів, бліндажів). Для виконання робіт залучається важка інженерна техніка", - розповів Гуцуляк.

Читайте також: Ситуація на Донбасі ускладнилася: бойовики застосовують "Гради" та артилерію

За його словами, зазначені заходи російського керівництва викликані загрозою масового неконтрольованого переміщення на територію Росії колишніх найманців і військових злочинців, що ускладнить криміногенну обстановку та посилить соціальну напруженість у прикордонних з Україною російських регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-