На окупованому Донбасі люди блокували рух військової техніки - розвідка

На окупованому Донбасі люди блокували рух військової техніки - розвідка

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей зростає кількість скоєних бойовиками протиправних та злочинних дій щодо місцевого населення.

Про це поінформував на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зокрема, в ніч з 28 на 29 квітня офіцер однієї з мотострілецьких бригад так званого 1 армійського корпусу, перебуваючи у будинку, в якому він винаймав житло, застрелив зі штатної зброї цивільну особу. Вказаний факт спричинив обурення місцевого населення та призвів до протестних акцій, у тому числі блокування руху військової техніки", - сказав речник.

Він зауважив, що окупаційною адміністрацією вживаються заходи для недопущення поширення інформації про зазначений інцидент, який посилив невдоволення місцевого населення російською військовою присутністю на тимчасово окупованій території України. Найбільш активні громадяни, які виступили з протестами проти свавілля бойовиків, затримані співробітниками так званого «міністерства державної безпеки ДНР».

Читайте також: Штаб: бойовики обстріляли Троїцьке з артилерії 152 калібру

 Гуцуляк також зауважив, посилаючись на слова командувача Об’єднаних сил Сергія Наєва, що 1-й та 2-й армійські корпуси, створені у так званих «ДНР» та «ЛНР», є «класичними» російськими підрозділами, сформованими за штатами та статутами російських збройних сил. Вони підпорядковані і перебувають під контролем командування Південного військового округу Російської Федерації. Обидва корпуси входять до складу 8-ї російської армії, звідти ж отримують озброєння, боєприпаси, пально-мастильні матеріали, грошове утримання та продовольство. Всі посади від командира роти і вище у цих формуваннях укомплектовані російськими офіцерами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-