Наєв: Армійські корпуси

Наєв: Армійські корпуси "ДНР" та "ЛНР" - це класичні підрозділи ЗС РФ

Укрінформ
Армійські корпуси так званих «ДНР» та «ЛНР» - це класичні  російські підрозділи, сформовані за штатами та статутами збройних сил Російської Федерації.

Про це на прес-брифінгу у Краматорську повідомив командувач Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Зараз ми маємо справи не лише з так званими ДНР та ЛНР, які Верховна Рада визнала терористичними організаціями. Очевидно, що мова йде про окупацію  частини нашої території  російськими окупаційними військами. Насправді 1 та 2 армійські корпуси, створені так званими ДНР та ЛНР, є класичними російськими підрозділами, сформованими за штатами та статутами збройних сил РФ», - зазначив генерал-лейтенант.

За його словами, ці підрозділи підпорядковані и перебувають під контролем командування Південного військового округу збройних сил Росії. «Обидва корпуси входять до складу 8-ї армії і звідти отримують озброєння, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, продовольство», - наголосив Наєв. 

Читайте також: Командувач ООС обіцяє адекватну відповідь на ворожі обстріли

При цьому він додав, що всі посади від командира роти і вище у цих формуваннях підпорядковані російським офіцерам.  «Не довіряє російське командування місцевим зрадникам. Комплектуються ці підрозділи також переважно російськими відпускниками та «добровольцями», які вербуються для участі у війні в Україні російськими військовими комісаріатами», - пояснив командувач. 

Він підкреслив, що таким чином на Донбасі Україна має справу з російською агресією.

Наєв також нагадав, що 24 квітня факт окупації Росією  частини Донбасу був визнаний  Парламентською Асамблеєю Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-