Командувач Об'єднаних сил назвав завдання №1 на Донбасі

Командувач Об'єднаних сил назвав завдання №1 на Донбасі

Укрінформ
Первинним завданням Об'єднаних сил є жорстка протидія бойовикам з метою припинення обстрілу українських позицій, загибелі бійців і мирних громадян.

Про заявив в інтерв'ю "Фактам" командувач Об'єднаними силами генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Не слід звертати увагу на "компетентні" думки. То ж можу сказати і про репліки, що нібито Об'єднані сили будуть зосереджені не на визволенні окупованих територій, а на підтримці порядку на лінії розмежування. Відповім так. Робота на лінії розмежування навіть не обговорюється. Це само собою. Першочергове наше завдання — припинити безкарний обстріл українських позицій і загибель наших солдатів і мирних громадян", - заявив він.

Наєв підкреслив, що на будь-які провокації Об'єднані сили уповноважені "давати жорстку відповідь, аж до знищення атакуючих підрозділів противника".

Він підкреслив, що бойовики так званих "ДНР" і "ЛНР" перейшли під контроль офіцерів Збройних сил РФ, до того ж створені 1-й і 2-й армійські корпуси російсько-окупаційних військ, які комплектуються російською технікою і найманцями, а також знаходяться в оперативному підпорядкуванні командування 8-ї армії Південного військового округу ВС РФ. "Протистояти їм у форматі АТО складно. Таким чином, операція Об'єднаних сил має абсолютно іншу мету і передбачає виконання інших військових завдань", - заявив командувач ОС.

За його словами, військовому командуванню на час проведення операції Об'єднаних сил передані дуже вагомі повноваження, але одночасно з цим на них покладена величезна відповідальність: "У гуманітарній і соціальній сферах зусилля Об'єднаних сил будуть зосереджені на поліпшенні умов життя і безпеки жителів Донецької і Луганської областей, що знаходяться на підконтрольній Україні території".

Генерал підкреслив, що завдання номер один для Об'єднаних сил - "запобігти агресії Російської Федерації".

Читайте також: Полторак розповів, як працюватиме штаб після завершення АТО

"Природно, лінія оборони буде укріплена максимально. У будь-якому разі Збройні сили країни-агресора, які в даний момент нам протидіють, мають чітко розуміти, що отримають адекватну відповідь", - підкреслив генерал-лейтенант.

Наєв також прокоментував підготовку бойовиків до військових дій: "Ми підготовлені краще. Але річ не в цьому. Ми — на своїй землі, яку захищаємо. Вони — найманці і злочинці".

Як повідомлялося, 30 квітня антитерористична операція на Донбасі буде завершена. Замість неї почнеться операція Об'єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-