Окупанти на Донбасі ховають танки біля житлових будинків - ОБСЄ

Окупанти на Донбасі ховають танки біля житлових будинків - ОБСЄ

Укрінформ
У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ цього тижня зауважили сплеск порушень режиму припинення вогню на сході України.

Про це під час брифінгу у п'ятницю сказав перший заступник голови місії Александер Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі ми знаємо, спостерігався суттєвий локальний сплеск насильства у Донецькій області 10 і 11 квітня цього тижня. Утім, минулого тижня кількість порушень режиму припинення вогню зменшилась принаймні на 10%, якщо порівнювати з тижнем, що передував нещодавньому підтвердженню відданості режиму припинення вогню 30 березня. 95% зафіксованих насильства стались у чотирьох районах, тобто ситуація у більшості районів Донбасу була відносно спокійною і мирною", - зазначив він.

Однак представник ОБСЄ знову зазначив про небажання обох сторін на лінії зіткнення проводити розмінування та організувати повне відведення сил і формувань.

"Збройні формування у Луганську, наприклад, оголосили намір порушити Мінські домовленості, розмістивши велику кількість техніки у центрі міста. Вони вже розпочали підготовку та розмістили озброєння на південно-східній околиці Луганська", - сказав Хуг.

Він також продемонстрував журналістам фотофіксацію скупчення техніки на непідконтрольній території з порушенням погодженої лінії відведення менш, ніж за 13 км від лінії зіткнення, а також приклади використання території біля житлових будинків для приховування танків.

Читайте також: На Донбасі знаходиться 478 російських танків та 35 тисяч бойовиків - Аваков

"Відносне затишшя минулого тижня було приречене стати нетривалим. Уночі у вівторок та рано-вранці у середу цього тижня невинні жителі Старомихайлівки першими дізнались, наскільки нетривалим було це затишшя. Встановлені спостерігачами факти, багато з яких стосуються руйнування цивільних об'єктів та поранення цивільних осіб, повірте, читати у звітах не дуже приємно", - додав Хуг.

Він також наголосив, що відтоді спостерігачі СММ ОБСЄ активно здійснюють моніторинг у Старомихайлівці та інших постраждалих районах.

Як повідомляв Укрінформ, з 30 березня (коли на Донбасі було оголошено "великоднє" перемир'я) по 5 квітня спостерігачі ОБСЄ зафіксували 1721 випадок порушення вогню.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-