На Донбасі знаходиться 478 російських танків та 35 тисяч бойовиків - Аваков

На Донбасі знаходиться 478 російських танків та 35 тисяч бойовиків - Аваков

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Луганської й Донецької областей, за даними МВС, зосереджено 35,5 тис. членів воєнізованих формувань з числа кадрових військовослужбовців РФ, найманців і місцевого населення.

Про це у ході XI Київського безпекового форуму сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За даними Міністерства внутрішніх справ, на тимчасово неконтрольованій території Луганської й Донецької областей під виглядом воєнізованих формувань, так званих "ДНР" і "ЛНР".. (знаходяться - ред.) корпуси, приписані до восьмої армії Південного військового округу Збройних сил РФ. Вони складаються з кадрових військовослужбовців ВСРФ, найманців і частини місцевого населення. Склад цих сил на окупованих територіях 35,5 тис. тільки на Донбасі", - сказав міністр.

Читайте також: Бойовики здійснили 64 прицільні обстріли. Штаб АТО назвав "гарячі точки"

За його словами, в арсеналі бойовиків 478 танків, 848 бронемашин, 750 артилерійських систем і мінометів, 208 реактивних систем залпового вогню, 363 протитанкові засоби, 419 засобів протиповітряної оборони.

"І це не сепаратисти, не "повстанці", і купили цю зброю вони не у військторгу, який захопили при агресії. І кількість бронетанкових сил тут, нехай пробачить мене британський міністр, більше, ніж у Великій Британії", - підкреслив Аваков.

Раніше секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що російський агресор готує потужний військовий потенціал й Криму й на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-