Бойовики здійснили 64 прицільні обстріли. Штаб АТО назвав

Бойовики здійснили 64 прицільні обстріли. Штаб АТО назвав "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
За минулу добу у зоні проведення антитерористичної операції російські бойовики свідомо продовжували порушувати режим тиші, застосовували міномети, зенітні установки та БМП по опорних позиціях українських бійців.

Про це розповів у п'ятницю на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Свідоме порушення режиму припинення вогню та Мінських домовленостей стало традиційним для бойовиків російсько-окупаційних військ. За минулу добу зафіксовано 66 ворожих обстрілів, з яких 64 визначені як прицільні. Водночас противник випустив по захисниках України близько 90 мін калібрів 120 мм і 82 мм", - розповів Гуцуляк.

На Луганському напрямку, за його словами, зафіксовано 12 прицільних обстрілів у бік українських військовослужбовців. З опівночі до обіду на цьому напрямку спостерігалося  відносне затишшя. Проте близько 14-ї години російські окупанти порушили режим тиші, випустивши 5 мін з мінометів калібру 120 мм по оборонцях Троїцького. З обіду до опівночі під обстріли з мінометів калібру 82 мм неодноразово потрапляли захисники Кримського і Троїцького.

Крім цього, зазначив речник Міноборони, поблизу Троїцького і Луганського зафіксовано обстріли наших опорних пунктів із зенітної установки ЗУ-23-2 та озброєння БМП. Гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російські окупанти застосовували у бік оборонців населених пунктів Новозванівки, Світлодарська, Артемова та двічі в районі Зайцевого.

Читайте також: Доба в АТО: Міноборони назвало втрати серед українських бійців

На Донецькому напрямку, за інформацією Гуцуляка, зафіксовано 54 обстрілів, з яких 52 визначені як прицільні. Бойовики застосовували міномети калібру 120 мм по українських оборонцях Пісків та Водяного, міномети калібру 82 мм - по захисниках Водяного, Талаківки та двічі по оборонцях шахти "Бутівка". Зенітні установки ЗУ-23-2 та БМП окупанти використовували поблизу шахти "Бутівка", Водяного, Опитного і Талаківки. Окрім цього, у районі зазначених опорних пунктів, а також поблизу Павлополя, Мар'їнки, Авдіївки, Кам'янки, Широкиного, Лебединського, Гнутового та Красногорівки бойовики неодноразово провокували українських бійців з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«У районі Авдіївки, Павлополя та Пісків зафіксовано ведення вогню ворожими снайперами», - зазначив речник Міноборони.

Він повідомив, що з метою збереження життя і здоров'я особового складу українські військові були змушені близько 20 разів відкрити адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи озброєння, не заборонене Мінськими домовленостями. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-