Реформована медслужба ЗСУ рятує дедалі більше життів

Реформована медслужба ЗСУ рятує дедалі більше життів

Укрінформ
Завдяки реформуванню медичної служби Збройних сил України смертність на етапах евакуації з зони проведення АТО зменшилася.

Про це заявив на брифінгу Міноборони начальник Головного військово-медичного управління - начальник медичної служби Збройних сил України - полковник медичної служби Ігор Хоменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі поранений на передовій отримує кваліфіковану лікарську допомогу протягом так званої золотої години після поранення. Смертність на етапах евакуації зменшена до 1,35%», - сказав він.

Хоменко зауважив, що наразі відпрацьована схема, за допомогою якої вдається зберегти життя та здоров'я більшості військовослужбовців. Зокрема, протягом короткого часу, так званої золотої години, поранених доставляють до передових хірургічних груп, яких налічується 10. Далі, за його словами, наприклад, поранених в область серця протягом 6-8 годин доставляють до Національної академії медичних наук міста Харкова, а у разі необхідності протягом 12 годин - до Києва в інститут Амосова. Військових, які отримали поранення очей або отримали опіки, додав військовий лікар, протягом 4-6 годин доставляють до лікарень Дніпра.

Читайте також: З Дніпропетровщини передали на фронт великодні гостинці

Ці схеми, за словами Хоменка, вже відпрацьовані і тому допомагають зберегти життя і здоров'я багатьом військовослужбовцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-