ОБСЄ зафіксували 1721 порушення вогню з часу “великоднього” перемир’я

ОБСЄ зафіксували 1721 порушення вогню з часу “великоднього” перемир’я

Укрінформ
З 30 березня, коли на Донбасі було оголошено “великоднє” перемир’я , спостерігачі ОБСЄ зафіксували 1721 випадок порушення вогню.

Про це під час щотижневого брифінгу у п'ятницю заявив перший заступник СММ ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Минуло вже 7 днів від того, як сторони підтвердили свою відданість припиненню вогню. Крайнє підтвердження відданості відбулося менше ніж за місяць після попереднього. Власне це вже шосте за рік підтвердження відданості припинення вогню... Попри постійні обіцянки припинити бойові дії від тих, хто їх веде, і тих, хто наказує їх вести, бої досі тривають, тривають страждання... Проте підтвердження відданості припиненню вогню все ж таки має свої результати: з 30 березня, коли набуло чинності нещодавнє рішення про підтвердження відданості припиненню вогню, наші спостерігачі зафіксували 1 721 порушення режиму припинення вогню”, - сказав він.

Читайте також: Росія підвела до кордону з Україною 77 тисяч військових - Міноборони

Хуг додав, що в цілому за минулий тиждень СММ ОБСЄ зафіксувала більше 5 тис. порушень припинення вогню. “5 тис. це багато, але якщо порівняти минулорічний показник за цей період, то цифра свідчить про позитивні зрушення, хоча й повільні”, - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-