Москву не цікавлять зниклі на Донбасі росіяни - Геращенко

Москву не цікавлять зниклі на Донбасі росіяни - Геращенко

Укрінформ
Російська сторона займає деструктивну позицію у питанні активізації пошуку зниклих безвісти у зоні конфлікту на Донбасі і демонструє повне небажання займатися і своїми зниклими громадянами.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко за підсумками засідання ТКГ в Мінську.

"Спробувала заторкнути питання зниклих безвісти, створення механізму за участі МКЧХ і РФ для активізації пошуку людей. На жаль, інша сторона - РФ і їх сателіти - займають в цім питанні деструктивну позицію і не погоджуються на участь російських експертів і представників у такому механізмі, мовляв, «нас там нет, РФ ни при чем, это внутренний конфликт”, і т. д. Мені прикро, що російська сторона поки що демонструє повне небажання займатися і своїми зниклими громадянами, тому працюємо далі, аби просунутися в цім питанні", - написала Геращенко

Вона поінформувала, що учасники засідання також торкнулися проблеми катувань, сексуальних злочинів в полоні. 

"Ми категорично засуджуємо всі незаконні методи впливу на утримуваних й наполягаємо на доступі МКЧХ до тюрем на окупованих територіях", - наголосила Геращенко. 

Читайте також: Київ запропонував Москві 23 росіян за політв'язнів Кремля

Українська сторона, окрім того, порушувала питання якнайшвидшої реконструкції мосту в Станиці Луганській за підтримки МКЧХ. "При цьому об‘єкт має відповідати всім характеристикам, узгодженим з українськими компетентними службами і відомствами", - акцентувала вона. 

Геращенко поінформувала, що наступна зустріч в Мінську відбудеться за два тижні. "Дуже хочеться просунутися в питанні звільнення заручників", - зазначила перший віце-спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-