Прикордонникам знову не дали перевірити

Прикордонникам знову не дали перевірити "гумконвой" із РФ

Укрінформ
Українським прикордонникам не дали первірити дві колони вантажівок уже 75 так званого «гумконвою» РФ для Донбасу. 

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар відомства Олег Слободян. 

"Оскільки РФ у черговий раз порушила існуючі міжнародні та вітчизняні норми, що регламентують порядок направлення гуманітарних вантажів і представники міжнародного комітету Червоного Хреста участі в оформленні не брали, представники української міжвідомчої групи здійснювали лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Характер вантажу: переважно нібито дитячі харчові набори, навчальна література та канцелярські товари", - сказав Слободян.

Водночас він зауважив, що враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру.

Особливості даного "гумковою" - загальна завантаженість автомобілів в середньому склала 40-50 %, сказав речник.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві надзвичайних ситуацій РФ стверджували, що "на прикордонних пунктах пропуску автомобілі пройдуть перевірку російськими і українськими представниками митних і прикордонних служб відповідно до міжнародного законодавства з доставки гуманітарних вантажів".

Читайте також: РФ відправила на окупований Донбас черговий "гумконвой"

Російська сторона постійно відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а його характер часто не відповідає вказаному у повідомленнях РФ. За даними розвідки, в автомобілях "гумконвою" доставляють на Донбас боєприпаси і зброю.

При цьому Росія відмовляється завозити "гумдопомогу" через контрольовані ділянки кордону з РФ, незважаючи на вимоги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-