РФ відправила на окупований Донбас черговий

РФ відправила на окупований Донбас черговий "гумконвой"

Укрінформ
Росія відправила на окупований Донбас 75-й так званий "гуманітарний конвой".

Про це повідомляється на сайті МНС Росії.

"Автомобілі 75-ї гуманітарної колони МНС Росії прямують до російсько-українського кордону. Там колона розділиться на дві частини, кожна з яких після проходження перевірки на пунктах пропуску попрямує до пункту свого призначення – одна вирушить у Донецьк, інша – в Луганськ, - йдеться в повідомленні.

Як стверджують у російському міністерстві, більш як 40 автомобілів везуть "жителям Донбасу понад 400 тонн гуманітарних вантажів, до складу якого входять дитячі продуктові набори, навчальна література і предмети першої необхідності".

При цьому в МНС заявляють, що "на прикордонних пунктах пропуску автомобілі пройдуть перевірку російськими та українськими представниками митних та прикордонних служб у відповідності з міжнародним законодавством із доставки гуманітарних вантажів".

Читайте також: Штаб: бойовики били зі 122 калібру під Широкиним

Як повідомлялося, попередня колона російських вантажівок з "гуманітарною допомогою" прибула на Донбас 22 лютого.

Російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а його характер часто не відповідає зазначеному в повідомленнях РФ. За даними розвідки, в автомобілях "гумконвою" доправляють на Донбас боєприпаси і зброю.

При цьому Росія відмовляється завозити "гумдопомогу" через контрольовані ділянки кордону з РФ, незважаючи на вимоги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-