Українська скрипалька проводить благодійні концерти у Берліні

Українська скрипалька проводить благодійні концерти у Берліні

Фото, відео
Укрінформ
Українська скрипалька Марина Бондас, яка живе і працює у Берліні, провела в німецькій столиці серію концертів зі збору коштів для свого проекту Music Rettet (Музика рятує).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Ми збираємо гроші, які потрібні для проекту, влітку буде черговий літній табір для дітей прифронтової зони Донбасу», - сказала Бондас.

В ході концерту вона розповідає про те, що переживають люди на Донбасі, особливо діти, те, що бачила на власні очі.

У цьому році вже втретє, починаючи з 2016 року, на 2 тижні в Німеччину влітку зможе приїхати група дітей з прифронтової зони. Бондас і її однодумці привозять дітей з Авдіївки і Слов'янська. У літньому таборі з ними активно займаються місцеві волонтери - музикою, малюванням та іншими видами мистецтва, які, як вважають організатори акції, є хорошим засобом реабілітації. Також маленькі українці відвідують музеї та знайомляться з історією і культурою Берліна і Потсдама.

Music Rettet є частиною великого проекту Heart for Ukraine.

Примітно, що разом з українською активісткою твори світової музичної класики і українські на роялі виконав відомий російський піаніст і композитор Геннадій Ципін. Він недавно покинув Росію і переїхав до Гамбурга.

Читайте також: Саміт в Женеві: Джапарова розповіла про "свободу медіа" на окупованих територіях

Української активістці допомагають багато друзів-музикантів.

Марина Бондас, перша скрипка у симфонічному оркестрі Берлінського радіо, нерідко буває на передовій АТО зі своїм інструментом і піднімає дух бійців і місцевим жителям. У лютому цього року вона відвідала Авдіївку і Мар'їнку. Рік тому скрипалька зіграла гімн України в одній із напівзруйнованих будівель Авдіївки.

Фото, відео: Ольга Танасійчук. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-