Саміт у Женеві: Джапарова розповіла про

Саміт у Женеві: Джапарова розповіла про "свободу медіа" на окупованих територіях

Укрінформ
Перший заступник глави МІП Еміне Джапарова розповіла учасникам Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства (WSIS), який проходить у Женеві, що відбувається в цьому сенсі на окупованих територіях України.

Про це вона написала у Facebook.

"Всесвітній саміт інформаційного суспільства. Висока представницька панель щодо формування інформаційного суспільства через доступ до технологій та джерел інформації, вільний інтернет та свободу медіа... Свій виступ присвятила окупованим територіям: Криму й Донбасу, де разом із територіями вкрали обов'язок та право України на телевізійне та радіомовлення. Об’єкти телекомунікаційної інфраструктури, радіо та телечастоти, техніка та приміщення радіомовників та багато іншого були вкрадені окупантом у порушення багатьох міжнародних документів", - зазначила Джапарова.

Читайте також: В Укрінформі презентували книгу "#КримНаш. Історія російського міфу"

Вона додала, зокрема, що серед вкраденого - статут Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ, ITU - інституція ООН, яка здійснює координацію мовлення, використання частот та технологій).

"Десятки російських мовників на українських частотах, які згідно МСЕ належать Україні, доводять громадянам України в Криму й на Донбасі про "радикалів та карателів, громадянську війну та націоналізм". Такі мантри можна чути у кожному випуску новин кожного ЗМІ РФ та читати на шпальтах більшості інтернет- новин", - написала представник МІП.

За її словами, цинічним є те, що на українських частотах, затверджених за Україною, Росія впроваджує масовану дискредитаційну інформаційну кампанію, задачі та цілі якої, зокрема, дистанціювати громадян України, які живуть у Криму й на Донбасі, від інших українців.

Джапарова також повідомила, що відповідний звіт про вкрадене окупантом від МІП та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення буде презентований на саміті 27 березня членом Нацради Сергієм Костинським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-