Штати передали в Україну 20 комплектів потужних металошукачів

Штати передали в Україну 20 комплектів потужних металошукачів

Фото, відео
Укрінформ
У рамках Програми гуманітарного розмінування представники Збройних сил США передали Державній службі спеціального транспорту 20 комплектів сучасних металошукачів на суму 1,5 млн грн.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

"У Чернігові на базі навчального центру Державної спеціальної служби транспорту у рамках Програми гуманітарного розмінування командування Збройних Сил США в Європі, за участю керівництва відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні було передано уніфіковане обладнання - 20 комплектів металошукачів «Майнлаб» підрозділам розмінування ДССТУ на загальну суму 1,5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

За словами Держсекретаря Міноборони генерал-полковника Олександра Дубляна, Україна потребує масового та якісного проведення робіт з розмінування на сході України, підвищення безпеки місцевого населення від мінно-вибухових ризиків розмінування територій, і для цього потрібні сучасні засоби розмінування.

ЗС США передали Державній службі спеціального транспорту 20 комплектів сучасних металошукачів / Фото: mil.gov.ua

У Міноборони повідомили, що параметри даних металошукачів значно перевищують ті, з якими працюють сапери зараз. Це обладнання підвищить рівень оперативності реагування інженерно-саперних підрозділів Держспецтрансслужби, якості та безпеки проведення робіт з розмінування, а головне - знизить небезпеку для громадян та вантажів під час їх перевезення та перебування на об'єктах транспортної інфраструктури України.

Читайте також: З початку АТО сапери знешкодили майже 178 тис. небезпечних предметів

Зазначається, що Державна спеціальна служба транспорту є спеціалізованим військовим формуванням, яке входить до системи Міністерства оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-