Росія готує на полігонах

Росія готує на полігонах "казаків" для перекидання на Донбас - розвідка

Укрінформ
За даними української розвідки, на полігонах ЗС РФ, розташованих у прикордонних областях, здійснюється  підготовка т.зв. загонів "русских казачих организаций" для подальшого перекидання на Донбас.

Про це розповів на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Керівництво РФ активізувало підготовку до зриву розгортання на тимчасово окупованих територіях Донбасу міжнародної миротворчої місії. На полігонах ЗС РФ, розташованих у прикордонних з Україною областях, здійснюється прихована підготовка т.зв. загонів "русских казачих организаций" для подальшого направлення на тимчасово окуповані території сходу України", - зазначив він. 

Встановлено, що основна спрямованість підготовки т.зв. "казачіх подраздєлєній" свідчить про "можливість їх залучення до заходів з придушення акцій громадської непокори на тимчасово окупованих територіях, у т.ч. шляхом дискредитації виступів місцевого населення, невдоволеного російською окупацією".

Читайте також: ФСБ на окупованому Донбасі створює "казачьи" загони – розвідка

"Серед інших основних напрямів підготовки цих т.зв. "казаков" є напрацювання ними спроможностей з організації та проведення провокаційних антиукраїнських заходів для створення ілюзії зростання кількості прихильників ідеї т.зв. "русского мира" на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей", - зазначив Гуцуляк.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-