Над реалізацією закону про деокупацію Донбасу працюють 8 робочих груп

Над реалізацією закону про деокупацію Донбасу працюють 8 робочих груп

Укрінформ
Міноборони та Генштаб ЗСУ створили 8 робочих груп, які розробляють необхідні для реалізації закону про деокупацію Донбасу підзаконні акти та пропозиції щодо внесення відповідних законодавчих змін.

Про це 6 березня на брифінгу розповів офіцер Управління правового забезпечення Генштабу ЗСУ полковник юстиції Юрій Бобров.

“Всього у зв’язку з імплементацією цього закону передбачено внесення змін до 78 нормативно-правових актів. Для виконання та реалізації положень цього закону Міністерством оборони та Генеральним штабом створено 8 робочих груп, які, зокрема, будуть займатися цими питаннями. Серед них - питання застосування Збройних сил України, матеріально-технічного забезпечення та волонтерської діяльності, соціального захисту та статусу учасника бойових дій, медичного забезпечення та реабілітації, грошового забезпечення та фінансування, забезпечення житлом, питання стратегічних комунікацій та діяльності спеціальної Державної спеціальної служби транспорту”, - повідомив він.

За словами Боброва, саме на ці групи покладено обов’язок розробити відповідні підзаконні нормативні акти та внесення необхідних змін до інших законів і кодексів.

Читайте також: Російська мілітаризація Криму не завадить його деокупації - Чубаров

Бобров зазначив, що операція Об’єднаних сил, проведення якої передбачається виконанням закону про реінтеграцію, розпочнеться лише після відповідного Указу Президента – Верховного Головнокомандувача Збройних сил України.

“Переконаний, що з реалізацією цього закону на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей вони будуть визволені. Виконання цього закону також дасть змогу Україні повернути тимчасово окупований Крим”, - додав полковник юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-