Путін хоче заморозити, а не вирішити конфлікт на Донбасі - Полторак

Путін хоче заморозити, а не вирішити конфлікт на Донбасі - Полторак

Укрінформ
Керівництво Російської Федерації продовжує шукати шляхи для того, щоб розв'язану ним агресію на сході України перетворити на заморожений конфлікт.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час інтерв'ю, повідомляє прес-служба МОУ.

«Росія продовжує шукати шляхи для того, щоб агресію, яку вона розв'язала, перетворити на заморожений конфлікт», - сказав він.

За словами міністра, практично чотири роки Російська Федерація та терористичні угруповання, сформовані нею в Донецькій та Луганській областях, не виконують своїх зобов'язань, які вони взяли в Мінську. 

Читайте також: Полторак: РФ не може бути одночасно окупантом і миротворцем на Донбасі

"Не виконаний перший пункт, який є основою всіх пунктів домовленостей, - не припинений вогонь. Це та основа, після виконання якої можна рухатися далі. На жаль, цього не досягнуто, є окремі випадки, коли кількість обстрілів мінімальна, але в основному режим припинення вогню не підтримується", - заявив він.

Полторак додав, що пропозиції, надані президентом РФ Володимиром Путіним щодо введення миротворчих сил під егідою ООН, є одним із рішень як заморозити, а не вирішити конфлікт.

Як повідомлялося, Україна наполягає, що миротворці ООН мають бути на всій окупованій території Донбасу, в тому числі на кордоні з Росією, і виступає категорично проти, щоб до складу місії входили росіяни.

Російський варіант передбачає розгортання місії ООН лише на лінії розведення сторін для охорони спостерігачів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-