ОБСЄ не дорахувалася понад 100 танків бойовиків у місцях відведення зброї

ОБСЄ не дорахувалася понад 100 танків бойовиків у місцях відведення зброї

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ лише протягом лютого зафіксувала відсутність 104 танків різної модифікації російських окупаційних військ, що повинні були бути відведені до місць, визначених Мінськими домовленостями.

Про це заявляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК), повідомляється на сайті Міноборони.

"Так, за результатами моніторингу, тільки впродовж лютого 2018 року СММ ОБСЄ було зафіксовано відсутність 104 одиниць танків різної модифікації (це повноцінна танкова бригада), що повинні були бути відведені до місць, визначених Мінськими домовленостями", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК наголошує, що незважаючи на систематичні обмеження окупаційними адміністраціями РФ діяльності СММ ОБСЄ у проведенні моніторингу відведення техніки та озброєння до визначених Мінськими домовленостями місць зберігання, спостерігачі місії "продовжують виявляти факти розташування російськими окупаційними військами значної кількості засобів вогневого ураження на тимчасово непідконтрольній території уряду України".

Читайте також: "Тиша" на Донбасі: ОБСЄ нарахувала понад 8 тисяч порушень за тиждень

"Нещодавній обстріл безпілотного літака місії на південний захід від населеного пункту Сарабаш свідчить про явне небажання ватажків окупаційних адміністрацій оприлюднення фактів відсутності техніки у цих районах. Разом з тим БПЛА СММ ОБСЄ того дня у цьому населеному пункті зафіксував наявність 4 самохідних гаубиць (2С1), що заборонено Мінськими домовленостями", - повідомили в СЦКК.

Вказується на те, що цинічною також є позиція бойовиків щодо заборони доступу патрулів СММ ОБСЄ до військових об’єктів: "Свої відмови вони пояснюють виконанням відповідних "наказів командирів", які суперечать попереднім їхнім псевдонаказам щодо "заборони необгрунтованого обмеження свободи пересування спостерігачів СММ ОБСЄ".

Українська сторона СЦКК наголосила, що такі факти є черговим доказом незацікавленості ватажків окупаційних адміністрацій РФ в об’єктивному моніторингу СММ ОБСЄ ситуації у районі проведення АТО, а також намаганням приховати відсутність озброєння та військової техніки у місцях їх постійного зберігання відповідно до Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-