"Тиша" на Донбасі: ОБСЄ нарахувала понад 8 тисяч порушень за тиждень

Укрінформ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ минулого тижня зафіксували на Донбасі понад 8 тисяч порушень.

Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За спостереженнями СММ ОБСЄ минулий тиждень став ще одним тижнем, сповненим нестабільності та непередбачуваності. Попри те, що сторони домовились про припинення вогню, ми зафіксували понад 8 тисяч порушень, вчинені тими ж сторонами, які підписали Мінські домовленості про перемир'я. Жоден із порушників не поніс відповідальності і здається, що панує атмосфера безкарності, а безкарність породжує ще більше насильство", - заявив він.

Читайте також: Звільнення п'яти українців з окупованого Донбасу зірвалося - Геращенко

Також Хуг повідомив, що СММ ОБСЄ не відзначила ніякого прогресу в розведенні сил та засобів, натомість спостерігачі зафіксували порушення припинення режиму вогню на одній із ділянок розведення.

"Нашою передовою патрульною базою в Попасній ввечері у четвер, 22 лютого, зафіксовано приблизно 80 вибухів та орієнтовно 800 пострілів і черг із різних типів озброєння, а також численні вибухи та перехресний вогонь з великокаліберних кулеметів", - додав представник ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала щонайменше 401 тисячу порушень режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-