СММ ОБСЄ готова допомогти відновити мобільний зв'язок в ОРДЛО - Хуг

СММ ОБСЄ готова допомогти відновити мобільний зв'язок в ОРДЛО - Хуг

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ готова посприяти відновленню мобільного покриття на тимчасово непідконтрольних уряду територіях Донбасу, але для цього необхідне залучення обох сторін.

Про це у вівторок, 20 лютого, повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на прес-брифінгу в Маріуполі.

«Ми зі свого боку готові так само, як і в Луганській області посприяти організації локального режиму припинення вогню, щоб зробити можливими необхідні ремонтно-відновлювальні роботи», - сказав Хуг.

Читайте також: Хуг: ОБСЄ рішуче налаштована продовжувати роботу на Донбасі

За його словами, якщо сторони домовляться про відправлення на місце обриву фахівців, ОБСЄ готова сприяти цьому.

«Якщо буде на те воля, в даному випадку потрібно залучення обох сторін, то я вважаю, що можливо знайти спосіб для того, щоб відремонтувати кабель або відновити покриття кабельного оператора в непідконтрольних уряду територіях», - зазначив він.

Читайте також: На Донбасі сили АТО і бойовики підходять все ближче один до одного – Хуг

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня були пошкоджені магістральні кабелі, через що на тимчасово неконтрольованій і на підконтрольній Україні частині Донбасу зник зв'язок "Vodafone Україна". Згодом мобільний оператор отримав дозвіл від Донецької обладміністрації, місії ОБСЄ і СЦКК на ремонт пошкоджених ліній зв'язку.

Читайте також: Бойовики досі блокують відновлення мобільного зв'язку на Донбасі

19 січня мобільний оператор Vodafone Україна заявив про завершення ремонтних робіт щодо відновлення зв'язку у Донецькій і Луганській областях. У компанії стверджували, що зв'язок в ОРДО відсутній з невідомих причин.

У компанії Vodafone найбільш імовірною причиною відсутності зв'язку в окупованій частині Донецької області називають відсутність електроживлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-