Хуг: ОБСЄ рішуче налаштована продовжувати роботу на Донбасі

Хуг: ОБСЄ рішуче налаштована продовжувати роботу на Донбасі

Відео
Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ і надалі рішуче налаштована продовжувати виконувати свій мандат на Донбасі.

Про це у вівторок, 20 лютого, повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на прес-брифінгу в Маріуполі.

«За встановленою практикою рішення про продовження строку дії мандата буде прийнято в належний час. СММ ОБСЄ і надалі рішуче налаштована продовжувати виконувати свій мандат. В тому числі надавати сприяння виконанню Мінських домовленостей», - сказав Хуг, додавши, що з самого початку розміщення місії в 2014 році строк дії мандату СММ ОБСЄ продовжувався декілька разів на основі консенсусного рішення усіх держав-учасниць ОБСЄ.

Читайте також: ОБСЄ готова ділитися досвідом із Радбезом ООН при розміщенні місії на Донбасі – Хуг

На уточнююче запитання журналіста про те, чи буде навесні продовжена робота місії в окупованому  Донецьку, Хуг відповів: «Держави-учасниці ОБСЄ, а їх наразі нараховується 57, в тому числі Російська Федерація та Україна, на засіданні постійної ради у Відні за встановленою практикою прийматимуть рішення про продовження строку дії мандата в належний час».

Читайте також: ОБСЄ за вихідні нарахувала понад 600 вибухів у зоні АТО

Також, за його словами, в цьому році Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вже зафіксувала 40 тисяч порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

«Факт у тому, що цього року ми вже зафіксували понад 40 тиcяч порушень режиму припинення вогню... І факт залишається фактом, що було зроблено дуже мало, або взагалі нічого не зроблено для того, щоб відреагувати на ці факти», - сказав Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-