Україна не відповідає за відсутність судів на окупованому Донбасі - ЄСПЛ

Україна не відповідає за відсутність судів на окупованому Донбасі - ЄСПЛ

Укрінформ
Європейський суд з прав людини не побачив порушень з боку держави Україна у справі за позовом донецьких пенсіонерів щодо відсутності доступу до суду в місті їх проживання.

Про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому 13 лютого.

"У рішенні сьогоднішньої палати у справі "Цезар та інші проти України" (заяви 73590/14, 73593/14, 73820/14, 4635/15, 5200/15, 5206/15 та 7289/15) Європейський суд з прав людини постановив, що не було порушення пункту 1 статті 6 (право доступу до суду) Європейської конвенції з прав людини", - вказано у документі.

Справа стосувалася скарги семи жителів Донецька на те, що вони не мали змоги подати до суду в місті, де вони проживали, позови з приводу пенсійних виплат та інших соціальних виплат.

ЄСПЛ зазначив, що через конфлікт на сході України керівництво країни перемістило донецькі суди в сусідні регіони, які перебувають під контролем уряду.

"Не було жодних доказів того, що особисті обставини заявників перешкоджали їм їхати в район, де зараз знаходяться суди, для подання позову, і дії уряду не порушили саму суть їхнього права на доступ до суду", - вказано у рішенні ЄСПЛ.

Читайте також: Справа 26 березня: до Євросуду подали першу скаргу на РФ

Підкреслюється, що Суд оголосив скаргу заявників відповідно до статті 1 Протоколу № 1 (захист власності) до Конвенції про призупинення соціальних виплат "неприйнятною через невикористання наявних засобів правового захисту, оскільки позивачі не звернулися до суду у сусідніх регіонах, хоча це було для них доступно". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-