"Настамнєт": РФ відмовляється від своїх зниклих безвісти на Донбасі

Укрінформ
Росія та її представники в мінській групі і в "нормандському форматі" категорично відмовляються делегувати своїх експертів до механізму за участю МКЧХ для пошуку зниклих безвісти.

Про це перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко написала у Facebook.

Координатори ж ОБСЄ, на думку Геращенко, займають у цьому питанні недостатньо активну позицію.

"З Mariya Ionova і Іриною Фріз подали запити до всіх компетентних структур щодо інформації про кількість ідентифікованих загиблих на Донбасі росіян. Лише цього тижня українські військові передали останки двох загиблих росіян. Звичайно, за роки російської агресії проти України випадків, коли після експертизи ДНК чи співпадіння документів й інших обставин, росіяни забирали останки своїх рідних з моргів чи поховань на Сході України, було набагато більше. Тим не менше, РФ і її представники в мінській групі і в нормандському форматі категорично відмовляються делегувати своїх експертів до механізму за участю МКЧХ для пошуку зниклих безвісти. Координатори ОБСЄ займають в цьому питанні, як на мене, недостатньо активну позицію", - наголосила вона.

Читайте також: Пошуком зниклих на Донбасі мають займатися Червоний хрест, Україна і РФ - Геращенко

Натомість сама Геращенко має намір і надалі досягати перемог у питанні щодо масштабів загиблих на Донбасі росіян.

"Я ж збираюся й далі лупати цю стіну/ бо механізм потрібен нам для пошуку наших зниклих. І чим більше ми матимемо інформації про справжні масштаби загиблих на Донбасі росіян, тим більше шансів розблокувати процес пошуку зниклих на окупованому Донбасі із залученням МКЧХ", - зазначила вона.

Політик також висловила впевненість, що "рано чи пізно ми встановимо істину про кожного зниклого, знайдемо інформацію про всіх загиблих. А Росія буде відповідати за всі свої злочини періоду "настамнєт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-