Пошуком зниклих на Донбасі мають займатися Червоний хрест, Україна і РФ - Геращенко

Пошуком зниклих на Донбасі мають займатися Червоний хрест, Україна і РФ - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко виступає за створення механізму для пошуку зниклих безвісти на Донбасі.

Про це Геращенко написала у Facebook

"Важливо створення механізму за участю РФ, України, МКЧХ (Міжнародний комітет Червоного Хреста) із запрошенням представників ОРДЛО задля пошуку зниклих безвісти, ідентифікації останків загиблих і їх поховання. Повага до померлих визначає ставлення держави до живих, поки ж бачимо, що РФ на державному рівні не переймається пошуком тих, кого послала в донецькі степи вбивати. Пошук тіл і їх ідентифікація залишаються потім біллю родин", - наголосила вона.

Геращенко нагадала, що напередодні українські військові передали тіла, ідентифіковані як останки громадян РФ, що загинули на Донбасі. "Це не перша передача тіл тих, кого Кремль послав вбивати українців, при цьому кричать про «настамнет», - зазначила політик. 

Читайте також: Україна наполягає на створенні п'ятої підгрупи в рамках ТКГ - Геращенко

На її переконання, створення механізму має стати ключовим гуманітарним пріоритетом і для ТКГ в Мінську, і для зустрічі міністрів закордонних справ у “нормандському форматі”.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого українські військові передали тіла двох вихідців з Російської Федерації бойовикам на окуповану частину Луганської області. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-