Кількість вибухів на Донбасі зменшилась на 80% - ОБСЄ

Кількість вибухів на Донбасі зменшилась на 80% - ОБСЄ

Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ у період з 26 січня до 2 лютого зафіксували зниження кількості порушень режиму "тиші" на 25% порівняно з попереднім відповідним періодом, а також на 80% менше вибухів.

Про це заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кількість порушень режиму припинення вогню зменшилась на 25%, якщо порівнювати з показниками попереднього періоду. Добова кількість порушень припинення режиму вогню коливалась від 200 до тисячі випадків. СММ також зафіксувала на 80% менше вибухів - за оцінкою, від використання озброєння, що мала би бути відведена згідно з Мінськими домовленостями", - сказав Хуг.

За його словами, загалом місія зафіксувала 33 випадки використання такого озброєння, 28 випадків застосування артилерії та у 5 випадках у хід ішли міномети - проти приблизно 180 випадків у попередній період. Крім того, СММ ОБСЄ зафіксувала понад тисячу випадків ведення вогню з озброєння невстановленого типу.

"80% зафіксованих місією випадків ведення бойових дій припадають на трикутник Авдіївка-Ясинувате-ДАП, а також на райони, що південніше від Світлодарська. За тиждень у районі згаданого трикутника СММ ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості порушень припинення режиму вогню на 70%, якщо порівнювати з показниками попереднього", - зазначив Хуг.

Читайте також: Поблизу Троїцького поранені двоє бійців АТО

Щодо жертв серед населення, то, за словами Хуга, спостерігачі підтвердили інформацію про те, що у Докучаєвську шестеро цивільних дістали поранення внаслідок ведення бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у 2017 році на Донбасі зафіксувала понад 400 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню, 478 жертв серед цивільного населення, серед яких було 40 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-