Окупанти бояться

Окупанти бояться "світити" списки нагороджених "за оборону Іловайська" – ГРУ

Укрінформ
Російська окупаційна влада має намір заохотити бойовиків, які брали участь у кривавих подіях 2014 року так званою нагородою "за оборону міста Іловайськ".

Про це поінформував у середу на брифінгу в УКМЦ речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк із посиланням на дані військової розвідки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російська окупаційна влада розглядає можливість заохочення бойовиків, які брали участь у кривавих подіях 2014 року так званою нагородою "за оборону міста Іловайськ", - повідомив Гуцуляк.

Згідно з даними розвідки, з цією метою у частинах окупаційних військ вже складаються відповідні списки учасників тих подій.

Читайте також: Аслунд пояснив, чим загрожує підміна “кремлівського списку” США

"Водночас російські найманці, розуміючи невідворотність відповідальності за воєнні злочини, які не мають термінів давності, побоюються, що списки можуть стати відомими широкому колу громадськості. Підгрунтям для таких побоювань є недовіра до російських кураторів та неодинові випадки втрати російськими офіцерами службових документів. Зокрема, як це трапилося з полковником російської армії Гайдамакою в листопаді минулого року в окупованій Горлівці", - зазначив Гуцуляк.

Як повідомляв Укрінформ, полковник збройних сил РФ Сергій Гайдамака, який служить у Горлівці під прізвищем прикриття "Макаров", під час п'янки в одному з місцевих барів у листопаді 2017 року загубив флешку з документами, що стосуються діяльності об'єднань і військових частин Південного ВО ЗС РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-