ОБСЄ: на Донбасі за минулий рік загинули 478 цивільних, серед них - 40 дітей

ОБСЄ: на Донбасі за минулий рік загинули 478 цивільних, серед них - 40 дітей

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у 2017 році на Донбасі зафіксувала більше 400 тисяч випадків порушення "тиші", 478 жертв серед цивільного населення, у тому числі 40 дітей.

Про це заявив на брифінгу в Краматорську перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Факти говорять достатньо чітко про те, чому продовжується насилля. Факти, які місія наводила впродовж минулого року, і в 336 звітах, що були опубліковані на нашому сайті на трьох мовах. У цих звітах ми зафіксували більше 400 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню... Ця ситуація має дуже серйозні наслідки для цивільного населення, що живе поблизу, або на самій лінії зіткнення. Протягом минулого року ми зафіксували і підтвердили 478 випадків жертв серед цивільного населення, серед яких було 40 дітей", - наголосив Хуг.

Він додав, що місія також зафіксувала більше 4 тисяч випадків, коли важке озброєння танків, мінометів, артилерійських систем, реактивних систем залпового вогню "знаходились там, де їх не має бути".

"Спеціальна моніторінгова місія також зафіксувала будівництво нових окопів по обидві сторони лінії зіткнення. Ми бачили переміщення військової техніки по обидві сторони лінії зіткнення. Також була задокументована активність сторін з навчання. Усі ці факти викладені в наших звітах", - сказав Хуг.

Читайте також: За два тижні на Донбасі загинули троє цивільних - ОБСЄ

Він підкреслив, що ці факти сторони конфлікту "мають сприйняти серйозно", тому що "у протилежному випадку ми впевнені, що нестабільність та непередбачуваність ситуації біля лінії зіткнення продовжиться".

Хуг констатував, що від насильства продовжують страждати цивільні і в 2018 році. "Минулої неділі і в наступні дні ми дізналися про декілька випадків жертв серед цивільного населення. Ці випадки також були задокументовані у щоденних звітах СММ ОБСЄ", - додав перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-