За два тижні на Донбасі загинули троє цивільних - ОБСЄ

За два тижні на Донбасі загинули троє цивільних - ОБСЄ

Укрінформ
СММ ОБСЄ  зафіксувало збільшення порушень режиму тиші, через збройне насильство загинуло троє цивільних і двоє отримали поранення.

Про це йдеться у звіті спостерігачів СММ ОБСЄ станом на четвер, опублікованому на сайті організації.

"У період із 8 по 21 січня 2018 року СММ ОБСЄ зафіксували приблизно 13 000 порушень режиму припинення вогню, що на 55% більше, ніж за попередній двотижневий звітний період. У період із 8 по 21 січня збройне насильство призвело до кількох жертв серед цивільного населення: три особи загинуло і дві отримали поранення", - зазначається у звіті ОБСЄ.

За даними ОБСЄ, більшість порушень режиму тиші була зафіксована у районах на схід та північний схід від Маріуполя, на західній та північній околицях Горлівки, у районах на Південний схід та схід від Світлодарська, а також у трикутнику Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт.

"Два останні райони постраждали найбільше: на них припало 72% усіх порушень режиму припинення вогню, зафіксованих протягом цього звітного періоду", - зазначають спостерігачі ОБСЄ.

Окрім того, у звіті організація зазначає, що місія сприяла організації шести "вікон тиші" - локального режиму припинення вогню - та здійснювала відповідний моніторинг. "Завдяки чому вдалося провести огляд , ремонтні роботи і технічне обслуговування на трьох життєво важливих об’єктах інфраструктури з обох боків лінії зіткнення", - йдеться у документі.

Читайте також: ОБСЄ за добу нарахувала понад 60 вибухів на Донбасі

Зокрема 19 січня, зазначає ОБСЄ, завдяки одному з таких "вікон тиші" біля Щастя було повністю відновлено надання всіх послуг мобільного зв’язку через лінію зіткнення та у не підконтрольних уряду районах Луганської області.

Проблеми зі зв’язком, які мали місце також і в Донецькій області, розпочалися 11 січня. Згідно з інформацією ОБСЄ, там досі є проблеми з мобільним зв’язком через лінію зіткнення та у непідконтрольних уряду районах, де все ще не були надані гарантії безпеки, необхідні для проведення ремонту пошкодженої мережі зв’язку в Оленівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-