SOS-Kinderdorf порахувала, скільки дітей на Донбасі - у небезпеці через міни

SOS-Kinderdorf порахувала, скільки дітей на Донбасі - у небезпеці через міни

Укрінформ
У середньому щотижня від мін на сході України помирає чи отримує поранення одна дитина. При цьому загалом на охопленому конфліктом Донбасі міни загрожують життю та здоров'ю близько 220 тисяч дітей. 

Про це в середу заявив у Мюнхені керівник міжнародної благодійної організації SOS-Kinderdorf ("СОС Дитячі містечка") в Україні Андрій Чуприков, повідомляє Deutsche Welle

Також організація оголосила про розширення власної просвітницької програми в Україні щодо небезпеки, яку становлять міни, та навчання щодо поводження з ними. 

"Смертельна небезпека чатує повсюди", - заявив Чуприков під час свого виступу. За його словами, життєво необхідно навчити дітей, які мешкають у охопленому війною регіоні, змалку розпізнавати міни та убезпечувати себе від них. Про конфлікт "майже забули, але він триває", - додав він.

У вівторок, 23 січня, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що розмінування на Донбасі є однією із передумов для стабільної нормалізації у регіоні. Під час прес-конференції він назвав розмінування та знешкодження боєприпасів пунктом, "який потребує невідкладної уваги сторін". 

Читайте також: На службу в зоні АТО заступили розшукові пси-новобранці

"Але сторони чинять рівно протилежне тому, про що ми говоримо, - вони кладуть нові міни, привозять більше озброєнь, риють нові окопи", - стверджує Хуг.

Фото: UNISEF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-