На службу в зоні АТО заступили розшукові пси-новобранці

На службу в зоні АТО заступили розшукові пси-новобранці

Фото
Укрінформ
У Донецькій області заступив на службу зведений загін кінологів з поліцейськими собаками, які прибули з 9 областей України.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

«В кінологічному центрі поліції Донецької області (Маріуполь) відбулася ротація зведеного загону кінологів, які допомагають колегам із зони АТО забезпечувати безпеку в прифронтовому регіоні... У відрядження приїхали 9 службових собак з кінологічних центрів Закарпаття, Рівного, Чернівців, Тернополя, Вінниці, Полтави та Сум», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що п’ять з службових собак натреновані на пошук зброї, боєприпасів та вибухівки, ще три – розшукові та один собака - фахівець з виявлення наркотиків.

Перед початком служби собаки показали свою майстерність, пройшовши тестування. Найближчий місяць кінологи та їхні вихованці будуть нести службу по всій Донеччині - на блокпостах, залізничних та автовокзалах, виїжджати на місця злочинів та шукати зниклих людей.

Читайте також: У “сірій зоні” перехопили фуру з крамом для бойовиків

Таким чином кожен територіальний підрозділ буде посилено кінологічними групами.

У поліції нагадали, що з початку року за допомоги службових собак з незаконного обігу було вилучено 18 одиниць вогнепальної зброї, 149 вибухових пристроїв, понад 4 тисячі боєприпасів та близько 20 кг вибухівки. 6 разів помічники поліцейських виїжджали на замінування, обстежували територію, при цьому жодне з них не підтвердилося. За безпосередньої участі чотирилапих «детективів» було розкрито 78 злочинів, а також вилучено майже 12 кг наркотиків та виявлено труп.

На сьогодні в кінологічному центрі поліції Донеччини працює 12 службових собак, здатних виконувати надскладні завдання щодо затримання злочинців, пошуку людей, виявлення заборонених речовин тощо.

Поліцейські собаки в зоні АТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-