Хуг перерахував ознаки активізації конфлікту на Донбасі

Хуг перерахував ознаки активізації конфлікту на Донбасі

Укрінформ
СММ ОБСЄ заявляє, що фіксує ознаки продовження конфлікту і навіть ескалації на сході України.

Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Всюди на сході України СММ ОБСЄ фіксує готовність, ми фіксуємо ознаки того, що сторони готуються до продовження конфлікту і навіть до ескалації. Сторони готуються радше до активізації конфлікту, аніж до його припинення", - зазначив він.

Хуг поінформував, що за всією лінією зіткнення вже певний час моніторингова місія спостерігає невиконання досягнутих домовленостей: сторони не тільки не проводять роботи з розмінування, а навіть закладають більше мін - іноді на ділянках розведення.

Читайте також: АТО: 6 порушень "тиші", бойовики з мінометів стріляли по окупованому Докучаєвську

"Всюди ми фіксуємо нещодавно вириті траншеї, сторони буквально і фігурально окопуються. Замість того, щоб відводити озброєння, все, що ми бачимо - ознаки нарощення сил і засобів. Всюди ми бачимо озброєння в окопах і бліндажах", - додав Хуг.

Він також повідомив, що минулого тижня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували на передовій патрульній базі у Світлодарську понад 400 вибухів від вхідного та вихідного вогню.

"Ситуація на світлодарському напрямку викликала особливе занепокоєння. Насправді ми зафіксували вдвічі більше порушень режиму припинення вогню у цьому районі минулого тижня, ніж до того", - зазначив Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-