ОБСЄ продовжує стежити за відновленням мобільного зв'язку у Щасті

ОБСЄ продовжує стежити за відновленням мобільного зв'язку у Щасті

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує моніторинг ремонтних робіт з відновлення мобільного зв'язку Vodafone на тимчасово не підконтрольній уряду території Донбасу.

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу підтвердити, що в одному з місць пошкодження, в районі населеного пункту Щастя, СММ ОБСЄ була присутня вчора і сьогодні, ми будемо продовжувати і здійснювати моніторинг ремонтних робіт на об'єктах інфраструктури. Якщо ми говоримо про це місце пошкодження, то були видані гарантії безпеки як для спостерігачів СММ, так і для проведення ремонту", - сказав Хуг.

Він зазначив, що у другому місці пошкодження, в районі Оленівки, ремонтні роботи ще не ведуться, а щойно вони розпочнуться, представники ОБСЄ планують публікувати результати спостережень у своїх щоденних звітах.

Читайте також: ОБСЄ за тиждень нарахувала майже 6,5 тисячі порушень "тиші"

Як повідомлялося, у результаті пошкодження волоконно-оптичної лінії на тимчасово не підконтрольних уряду територіях Донбасу 11 січня зник мобільний зв'язок. За наявною інформацією, через розрив магістрального оптоволоконного кабеля в районі населеного пункту Оленівка, підконтрольного так званій "ДНР", мобільний оператор Vodafone, єдиний, який надавав послуги на непідконтрольній частині території Донбасу, повністю перестав працювати на цій частині території Луганської і Донецької областей.

18 січня за сприяння ОБСЄ Vodafone дістав змогу розпочати ремонтні роботи.

На території "ДНР" нині працює тільки місцевий мобільний оператор "Фенікс", який охоплює окуповану територію, але не може з'єднати місцевих жителів з абонентами, які проживають на підконтрольній уряду території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-