ОБСЄ за тиждень нарахувала майже 6,5 тисячі порушень

ОБСЄ за тиждень нарахувала майже 6,5 тисячі порушень "тиші"

Укрінформ
Упродовж минулого тижня безпекова ситуація на сході України погіршилась - майже на 70% більше порушень припинення режиму вогню.

Про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Впродовж минулого тижня безпекова ситуація на сході України знову погіршилась. Місія зафіксувала майже 6,5 тисячі випадків порушення режиму припинення вогню, що майже на 70% більше, ніж попереднього тижня", - повідомив він.

За словами Хуга, минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала випадок поранення цивільної особи.

"Ще один випадок поранення цивільної особи - чоловік із Макіївки отримав осколкові поранення лівого плеча, правої ноги, а також потиличної частини. Він працював водієм таксі, і неподалік від нього розірвалася мінометна міна. Звична подія в житті людей на сході України, але дуже далека від реальності, в якій живе більшість із нас", - додав Хуг.

Читайте також: Спостерігач ОБСЄ загинув у Краматорську

Як  зауважив представник ОБСЄ, збільшення кількості зафіксованих випадків використання забороненого озброєння було навіть більш разючим - 371, минулого тижня,  порівняно з 6 випадками за тиждень до того.

"Проте ці цифри не можуть передати повністю все те, що відбувається на сході України. Скільки б порушень режиму припинення вогню СММ ОБСЄ не фіксувало, 500 чи 5 тисяч, базові реалії не змінюються, конфлікт не вщухає", - підкреслив Хуг.

Як повідомляв Укрінформ, із 00.00 23 грудня минулого року у зв’язку з Різдвяними та новорічними святами у зоні АТО оголошений режим припинення вогню. Відповідні домовленості були досягнуті 20 грудня 2017 року під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Фото: FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-