В оборонзамовленні буде у 4 рази більше протитанкових комплексів - Порошенко

В оборонзамовленні буде у 4 рази більше протитанкових комплексів - Порошенко

Укрінформ
У 2018 році фінансування державного оборонного замовлення буде збільшено порівняно з минулим роком на 37% - до понад 21 мільярда гривень.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час засідання РНБО, повідомляє прес-служба глави держави. 

«У 2018 році фінансування державного оборонного замовлення збільшено до 21 з лишком мільярда гривень. Відстань між 2017 і 2018 роком збільшено на 37%», - наголосив Порошенко.

Зокрема, він підкреслив, що кількість протитанкових комплексів, які підуть у зону АТО, буде збільшено в чотири рази.

Читайте також: Україна вдячна США за рішення надати нам зброю - Президент

«Сьогодні можу сказати, що протитанкове озброєння, його кількість збільшується в чотири рази. І все це має бути безпосередньо в АТО. Ми не маємо аж ніяк знижувати рівень боєздатності наших частин», - наголосив Президент.

За його словами, це мають бути новітні протитанкові комплекси, причому як українського виробництва - «Стугна» та інші, так і іноземного.

Він також нагадав, що Україна отримає протитанкові комплекси і від США.

«Внаслідок копіткої роботи нашої команди ми сьогодні маємо позитивну новину, що протитанкові комплекси «Джевелін» нам будуть поставлені як оборонне озброєння за рахунок фінансування Сполучених Штатів Америки», - поінформував глава держави.

Крім того, він наголосив, що забезпечення антиснайперськими комплексами буде збільшено у 10 разів, а безпілотниками - у 4,5 раза.

Президент додав, що у цьогорічному державному оборонному замовленні втричі збільшені витрати на закупівлю найсучасніших засобів радіоелектронної боротьби як українського, так й іноземного виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-