Частина Луганщини знеструмлена через ремонти на підстанції

Частина Луганщини знеструмлена через ремонти на підстанції "Щастя"

Укрінформ
Частина прифронтових сіл Луганської області сьогодні лишатиметься без світла до 16 години через планові роботи на електрообладнанні. 

Про це повідомляє Луганське енергетичне об'єднання.

"Тимчасово знеструмлені населені пункти Трьохізбенка, Калаус, Кряківка, Оріхове-Донецьке, з сумарною кількістю абонентів – 1632. Планові роботи на підстанції 110 кВ «Щастя» максимально можуть тривати до 16:00. Заходи є вкрай необхідними для запобігання аваріям та масовим знеструмленням абонентів, особливо враховуючи непідготовленість електромереж Луганщини до цьогорічної зими", - йдеться у повідомленні.

Енергетики скаржаться на відсутність коштів для підготовки до осінньо-зимового періоду, що проявляється у вигляді численних аварій на електромережах при найменших проявах негоди. При цьому існують великі труднощі з відновленням електропостачання.

"Перші прояви негоди протягом осені та на початку грудня вже призводили до досить масштабних знеструмлень по всій підконтрольній Луганщині. Так, перша зимова негода 21-22 листопада спричинила масові масштабні знеструмлення: було повністю або частково знеструмлено понад 70 населених пунктів, близько 600 трансформаторних підстанцій, без світла опинилися близько 30 тисяч абонентів", - зазначили у ЛЕО.

Компанія наголошує, що за більш екстремальних зимових погодних умов можливі численні аварії, техногенний та соціально-економічний колапс на території Луганщини.

Читайте також: На Луганщині встановлять ще кілька ретрансляційних веж

Як повідомлялося, наприкінці грудня на підконтрольних територіях Луганщини повністю без світла залишилися два населених пункти, частково - ще п'ять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-