Звільнений з полону ультрас

Звільнений з полону ультрас "Зорі": Нас могли здати люди з оточення

Відео
Укрінформ
Звільнений з полону бойовиків вболівальник луганської "Зорі" Влад Овчаренко припускає, що його могли здати люди з його оточення, які добре спілкувались з бойовиками.

Про це він розповів в інтерв’ю Громадському.

"У нас в Луганську в оточенні були люди, котрі добре спілкувались з "МДБ" ("Міністерство держбезпеки ЛНР" - ред.), і котрі просто могли нас злити. Просто люди, які не близькі друзі, а ті, з ким ми спілкувались", - сказав Овчаренко.

Разом з цим він додав, що після початку війни на Донбасі з руху уболівальників "Зорі" близько 90% були патріотами України.

"Половина пройшли Азов (воювали і служили в батальйоні, а відтак полку "Азов" - ред.), пройшли через АТО, пройшли через війну. Можна сказати, що 2-3 людини були відсіяні з руху ще до початку всіх цих подій. Вони пішли в ополчення, а так в основному у нас є або чорне або біле — нейтральності не буває", — уточнив Овчаренко.

Раніше повідомлялося, що друзі Овчаренка припускали, що так зване "МДБ" могло вийти на нього за допомогою Twitter-акаунта "Луганська хунта". У цього акаунту було майже 3,5 тисячі читачів, і в ньому Овчаренко висловлював проукраїнську позицію.

Наприкінці вересня 2016 року у Twitter Овчаренко написав, що вирішив поїхати з Луганська і збирав гроші. Овчаренко надсилав номер своєї картки, а його друзі припускали, що саме через картку "МДБ" його і знайшло.

Нагадаємо, на початку листопада 2017 року у самоназваній "ЛНР" ультраса луганської "Зорі" Владислава Овчаренка засудили до 17 років тюрми, його друг Артем Ахмеров отримав 13 років колонії суворого режиму. Обох хлопців "суд республіки" визнав винними в "шпигунстві на користь України".

Їх затримали торік нібито за відео, викладене в інтернеті, на якому хлопці спалюють прапор "ЛНР".

Читайте також: Звільнення заручників із ОРДЛО: Україна анонсувала обмін новими списками

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня на Донбасі відбулося масштабне звільнення заручників - з окупованої території повернулися 73 українці. У числі українців, звільнених із полону російських бойовиків на Донбасі, - "кіборги" та інші українські бійці, громадські активісти та волонтери, а також учений-історик Ігор Козловський.

Фото з сайту narodna-pravda.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-